Трите стъпки на Glowceuticals за ежедневна грижа за кожата

Трите стъпки на Glowceuticals за ежедневна грижа за кожата

Извънредно положение, локдаун, карантина... 2020-та година категорично ни постави в неочаквано трудно положение. В предишната блог тема потърсихме възможностите, които се отварят пред всеки от нас в тази особена обстановка. Грижата за себе си и в частност – грижата за нашата кожа, която често остава на заден план поради постоянната липса на време, сега е напълно постижима.

Как обаче да се погрижим професионално за кожата на лицето в домашни условия?

За да ви улесним максимално, сме разделили тази рутинна процедура в три малки, но съществени стъпки:

  1. Подготовка: почистване и пилинг

Първата стъпка е свързана с подготовката на кожата. Продуктите, предназначени за тази цел, осигуряват нежно и ефективно премахване на грима, замърсяванията и мъртвите кожни клетки и я подготвят за оптимално усвояване на активните съставки, които ще нанесем в следващата стъпка.

За такова почистване и овлажняване препоръчваме пяната за лице Soft&Clean. Нейните хидратиращи активни съставки стабилизират естествения хидратиращ фактор (NMF) на кожата и оставят след себе си сияен, свеж тен. Подходяща е за всеки тип кожа; нанася се сутрин и вечер с мокри ръце и леки масажни движения, след което се изплаква с вода.

За лек почистващ пилинг 2-3 пъти седмично можете да използвате нежната ексфолираща пудра на Glowceuticals. Бромелаинът, съдържащ се в нея, разхлабва мъртвите кожни клетки, докато алантоинът едновременно овлажнява и успокоява. Резултатът е усещане за чиста и кадифена кожа.

  1. Третиране на проблема: серуми

След като сме почистили добре лицето, можем да се концентрираме върху директното третиране на налични проблеми като зачервявания, възпаления, пигментация, старчески петна, бръчки, липса на тонус и др. За целта използваме висококоцентрирани на активни съставки серуми, които предоставят разнообразие от енергийни елементи с незабавен ефект върху кожата.

Multi Peptide Power серумът оказва чудодейно въздействие върху симптомите на стареене на кожата и с лекота изглажда фините линии. Ако пък страдате от зачервена и възпалена кожа - SOS Treatment е вашето спасение. Продуктът е обогатен с две важни естествени съставки – спирулина и мадекасосид, които в комбинация с високата доза пантенол допринасят за бързото възвръщане на здравия вид на кожата. 

  1. Защита и баланс: 24-часова грижа

Вече сме се погрижили за чистотата и здравето на нашата кожа и ни остава само да й осигурим надеждна защита през оставащите часове от денонощието.

Интензивният пептиден крем на Glowceuticals оказва необходимата 24-часова грижа, подхранва кожата с редица ценни масла, а неговите копринени протеини й придават забележително кадифено излъчване. Наличният в серума матриксил укрепва тъканите, а благодарение на мадекасосидите може да се използва за всяка кожа, склонна към възпалителни процеси.

Специалната липидна формула за натрупване на колаген, която съдържат продуктите на Glowceuticals, позволява дълбоко проникване на съставките и елиминира раздразняването на чувствителната кожа.  

 

В днешната тема ви представихме част от продуктовата линия на Glowceuticals, разработена специално за осигуряване на професионална ежедневна грижа за кожата в домашни условия. За повече информация – свържете се с нас.

Тел: 0876 56 8008