Eurofeedback Paris: Революционният път на Anthélia® и завладяващата история на компанията

Нека Ви разкажем повече за компанията Eurofeedback Paris и нейната завладяваща история, която стои зад революционното устройство Anthélia®.

През 1989 г. в едно малко парижко мазе се заражда Eurofeedback - компания, основана от Жан-Ив Мартин, инженер по силова електроника. С набито око за възможности Жан-Ив вижда нарастващото търсене на специалисти в сферата. Постепенно големите компании се съсредоточават в основната си дейност и се обръщат към подизпълнители за профилираните дейности. Вследствие на тези пазарни промени Eurofeedback се появява като специалист, който да отговори на това търсене.

Започвайки с един-единствен клиент, Thalès, Жан-Ив работи неуморно ден и нощ, за да проектира и произвежда захранващи устройства за лампи с бягаща вълна ATOP. Това бележи началото на едно пътуване, изпълнено с иновации и експертиза в областта на силовата електроника и оптиката, обслужващо основно космическата и военната индустрия.

През годините развитието на Eurofeedback е неудържимо. Компанията се разраства и премества в индустриални помещения с повече пространство за производство в Лисе, на 30 км южно от Париж. В средата на 90-те години на миналия век Eurofeedback започва забележително начинание с Philips - проектира и произвежда впечатляващи изпитвателни стендове за катодни електроннолъчеви тръби, които се използват в телевизионните екрани по целия свят. Тези изпитателни стендове е следвало да могат да осигуряват изключителна мощност 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, като карат катодно-лъчевите тръби да "блестят" до краен предел и по този начин да обезпечат производството само на  най-здравите телевизори.

Пътуването не спира дотук. Eurofeedback разработва прототип на генератор за ксенонови лампи, които се използват за целите на високоскоростния печат. Този пробив води до седемгодишно партньорство с Nipson Technology, в резултат на което са произведени над 4500 генератора. Тези устройства захранват принтери, които могат да произвеждат над 700 отпечатъка в минута.

Стремежът на Eurofeedback към съвършенство продължава и през 1999 г. компанията придобива сертификат ISO 9001, който удостоверява изключителното спазване на стандартите за високо качество в индустриалната област.

Компанията не спира да изследва потенциала на светлината в различни индустриални приложения. Подписва партньорски договор със CTCPA за популяризиране на технологията на импулсната светлина в приложенията за обеззаразяване, а по-късно се насочва и към разработването на професионално оборудване за фототерапии за естетичния и медицинския пазар.

Успоредно с това Eurofeedback обслужва френската армия, като проектира революционно захранване за очила за нощно виждане и дори навлиза в областта на втвърдяването на мастила, използвани в банкнотите.

С течение на времето опитът на Eurofeedback в технологията на импулсната светлина нараства и компанията започва да произвежда гама от професионални устройства с импулсна светлина под собствената си марка Ariane®. Тъй като основната дейност на фирмата е все още за нуждите на космическата индустрия, Eurofeedback решава да нарече апарата Ariane®, на името на известната ракета. Устройствата получават международно признание и извеждат Eurofeedback начело на  IPL технологиите. Стремежът на компанията към съвършенство ѝ носи многобройни отличия и сертификати. което затвърждава позицията ѝ на световен лидер в производството на устройства с импулсна светлина. С 18 патента в портфолиото си  (междувременно са над 26), включително патент за перманентна епилация на бели, сиви и руси косми, Eurofeedback продължава да разширява границите и да поставя нови стандарти.

Отдадеността към иновациите продължава с пускането на пазара на устройството Anthélia® през 2006 г. През следващите години са въведени Anthélia® NG, Adéna® и Ariane® NG, които допълнително разширяват гамата от устройства с импулсна светлина. През 2010 г. компанията получава медицинския сертификат ISO 13485 за високи постижения в областта на медицината. Следва успешното въвеждане на Adéna® Medical и Touch Interfaces съответно през 2012 и 2013 г. Още по-голям напредък в медицинския сектор се отбелязва с пускането на пазара на устройството Anthélia® с LCD екран, както и въвеждане на системата Connect,  предлагаща консумативи с гарантиран срок на експлоатация и дистанционно наблюдение на поддръжката. Година по-късно компанията представя технологията Rafale - новаторски напредък, който позволява безопасни процедури за фотоепилация, дори върху кожа с тен. Това нововъведение представлява значителен скок напред в областта на технологията за интензивна импулсна светлина (IPL). С въвеждането на режима Rafale машините Ariane® LCD и Anthélia® LCD са оборудвани за ефективно и безопасно третиране целогодишно, дори и през летния сезон.

На фона на всичките си постижения Eurofeedback никога не изпуска от поглед своята отговорност към околната среда. Компанията обръща сериозно внимание върху екологичната си отговорност, като значително намалява своя отпечатък върху околната среда и се стреми да осигурява устойчиви практики. През 2018 г. Eurofeedback прави значителна крачка в тази си мисия и разработва технологията EcoPulse. Тази новаторска функция позволява на техните устройства с импулсна светлина да работят с още по-голяма енергийна ефективност, като минимизират потреблението на енергия и намаляват въглеродните емисии. Ангажиментът на Eurofeedback за иновации, качество и екологична устойчивост продължава да получава признания. През 2022 г. те получават престижната награда GreenTech Trophy, с което дефинитивно заявяват позицията си на лидер в областта на екологичните технологии.

С поглед към бъдещето, фокусът на компанията остава върху развитието на IPL технологиите, проучването на нови приложения и предоставянето на ефективни и иновативни решения на своите клиенти. Със своята непоколебима отдаденост към съвършенството и страст към преодоляване на ограниченията, Eurofeedback продължава да осветява пътя на иновациите в областта на силовата електроника и естетиката.