BB-Glow: модерен тренд или съвременно решение?

BB-Glow: модерен тренд или съвременно решение?

 

Полуперманентният фон дьо тен, известен още като BB-Glow Treatment, е търсена терапия в областта на апаратно базираните козметични процедури, която е предназначена за осигуряването на трайно безупречен и равномерен тен.

BB-Glow Treatment присъства на немския пазар повече от две години, като през това време поляризира мненията. Технически неадекватните курсове на обучение и свързаните с тях грешки в прилагането, както и неподходящите съставки, доведоха и до критични гласове към терапията, въпреки налагането й като световен тренд.

В днешния блог пост ще ви обясним какво можете да очаквате от BB-Glow, какво е важно по време на процедурата, кой е правилният серум и кои грешки в прилагането трябва задължително да се избягват.


Какво представлява терапията с BB-Glow?

BB серумът, който съдържа част от пигментите с цвят на кожата, се въвежда в кожата със специални, нежни, иглени приставки. В най-добрия случай тази нова процедура комбинира високоефективни мезоактивни съставки с пигменти, направени от железни оксиди или титанов диоксид за равномерен тен с траен ефект. Съответните мезоконцентрати със съдържание на пигмент леко и безболезнено се въвеждат в епидермиса с помощта на Nano-Needling.

Ако смятате, че можете да покриете кожата с BB-Glow така, както с фон дьо тен, очакванията ви са твърде големи и рискувате да останете разочаровани. Ефектът е приблизително сравним с този на грунд, който изравнява тена. Чрез комбинацията от пигменти и балансиращи активни съставки, BB-Glow осигурява красив и равномерен тен.


За какво се използва BB-Glow?

BB-Glow терапията се използва при различни кожни проблеми и помага за бързо и устойчиво подобряване на цялостния вид при редица кожни заболявания. Благодарение на пигментите, въведени в епидермиса, може да се постигне ясно видим резултат още след първото третиране.

Области на приложение

  • Чувствителна / раздразнена кожа
  • Тъмни кръгове около очите
  • Хиперпигментация
  • Дехидратирана / суха кожа
  • Разширени пори
  • Купероза или зачервяване
  • Преждевременно стареене или бръчки
  • Пост-възпалителна хиперпигментация

В идеалния случай BB серумите са обогатени с подходящи активни съставки или са интегрирани в своеобразна модулна система, така че в допълнение към пигментите, тенът на кожата може да бъде трайно подобрен. В задълбочени обучителни курсове с преподавателите следва да се обсъдят възможностите за терапия при съответните кожни проблеми и да се разработи план за процедурите в зависимост от съответното състояние на кожата. Това е единственият начин да се постигнат оптимални резултати в дългосрочен план. Тъй като пигментите сами по себе си могат само да подобрят външния вид на кожата дългосрочно - за да се справят целенасочено с проблемите, козметичните активни съставки също трябва да бъдат допълнени, за да се поддържа синергичен ефект и да се постигнат добри резултати.


Колко дълго трае BB-Glow?

В зависимост от плана за терапия, перманентният блясък може да остане в кожата до 6 месеца. Някои производители дори обещават година. Въпреки това, за да се даде възможност за успешно и сигурно лечение, изборът на правилния серум и доброто обучение са особено важни.

За да се постигне траен резултат с продължителност до 6 месеца, е необходима възстановителна процедура. За да се снабди кожата с достатъчна концентрация на пигменти, терапията в началото следва да се извършва внимателно на интервали от 1-2 седмици. Ежемесечно опресняване на процедурите се препоръчва с цел поддържане на резултата и съдържанието на пигмент в кожата.

В зависимост от съотношението между пигмента и активната съставка се постига много хубав резултат с първата обработка, който реално трае около 2-3 седмици. Като цяло може да се каже, че BB-Glow действа по-добре и трае по-дълго върху тънка, суха кожа, отколкото при загрубяла и мазна кожа. При производителите, които определят срок на годност от 12 месеца, трябва да се постави под въпрос дали срокът на годност е съвместим със здравето на кожата. Дългият срок на годност може да се постигне само чрез дълбоко проникване и използването на минерални масла, от които всеки професионален експерт по грижа за кожата би трябвало да се въздържа.


BB Glow и Needling

За да се осигури безопасна терапия, особено важно е клиентите да знаят разликата от конвенционалните игли. В сравнение с Micro-Needling, дълбочината на проникване при правилно проведени процедури с BB-Glow е ограничена до епидермиса. Кожно приложение на пигментите, както при татуировка или перманентен грим, категорично не е желателно. Силно се препоръчва с BB серумите да не се работи прекалено дълбоко, тъй като това може да доведе до промени в цвета и петна през годините. Когато се използва правилно, BB-Glow е безопасен и не съществува опасност от петна или оцветявания.

Друга важна разлика при Needling е изборът на иглената приставка. Тук обикновено се избира приставка за игла с 9-12 игли. Така лесно може да се проникне в кожата поради по-големите разстояния между иглите. Приставките за игли в BB-Glow Treatments обаче имат 24-36 игли или специална нано приставка. В зависимост от броя и подреждането на иглите ефектът fakir се използва, за да не се работи твърде дълбоко и в същото време да се постигне плоска, деликатна перфорация на епидермиса и по този начин добро проникване на серума. Кое закрепване на иглата да се използва, трябва да се реши при предварителния анализ на кожата.

Нано приставка

  • нормална до комбинирана кожа
  • суха / дехидратирана кожа с дефектна кожна бариера
  • чувствителна кожа, склонна към зачервяване

24/36 приставка

  • мазна кожа с големи пори
  • загоряла, устойчива кожа

 

Грешки в прилагането

В моята практика като преподавател се доказа, че грешките често започват още с консултацията и че очакванията на клиентите са твърде високи. Тук винаги трябва да проверявате нивото на информация и очакванията.

При всяка процедура с ВВ трябва да се има предвид следното:

  • Неправилният избор на приставката и на BB продукта може да не доведе до оптимални резултати
  • По време на процедурата или въвеждането в нея, в зависимост от обучението или поради нарастваща рутина, методът на работа може да се разводни. Често хората работят твърде бързо, неравномерно или твърде интензивно
  • Кожата не е опъната достатъчно добре
  • Планът за лечение не съответства на кожата или желания резултат, например пропуските са твърде големи или процедурите са твърде малко
  • Клиентът използва произволна домашна грижа. Грижите у дома винаги трябва да бъдат съгласувани с терапията.

 

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Когато се използва правилно, BB-Glow Treatment е чудесна терапия с добър марж на печалба, с което можете да вдъхновите и задържите клиентите си и да подобрите тена на кожата в дългосрочен план. Това е чудесно временно решение за клиенти, за които Needling е твърде интензивно решение или които искат незабавно видим резултат. При избора на доставчик акцентът е върху съставките на серумите, както и добре обоснована концепция за обучение.