Защо твърдим, че епилацията с Anthélia® е с перманентни резултати?

На първо място се позоваваме на над 15 години опит, в които клиентите окончателно са се разделили с нежеланото окосмяване.  IPL епилацията с Anthélia® е ефективен метод за премахване на всякакъв тип окосмяване, включително фини, бели и сиви косми. Технологията използва високоефективна светлина, която (при третирането на тъмните косми) се абсорбира от меланина, съдържащ се в косъма. В рамките на няколко милисекунди най-външните клетки се нагряват до 75°С, което води до разрушаване на космената луковица чрез коагулация.

Какво значи ефективни и перманентни резултати?

Ефективни и перманентни резултати означава, че след завършване на препоръчителния брой сесии, окосмяването ще бъде напълно премахнато от третираната зона и няма да се появи отново. 

Това се постига само ако устройството, което се използва, гарантира балансирано разпределение на енергия и сигурност. С други думи, необходимата енергия да се отдава за определена единица време, за да се унищожи космената луковица.

Едно от основните предимства на Anthélia® е, че притежава точно тези необходими предпоставки, за да предложи дълготрайни и ефективни резултати, без необходимост от допълнителни сесии за поддръжка. Или средно 6 до 8 процедури са нужни за постигането на пълни и трайни резултати. Нерядко се срещат на пазара лазерни апарати, които изискват периодични поддържащи процедури. Усъвършенстваната и прецизна технология на Anthélia® атакува космените фоликули в корена, като ги унищожава напълно и предотвратява повторен растеж.

Ефективността на обезкосмяването зависи от енергията, изпращана от IPL машината. Продължителността на импулса трябва да бъде близка до времето за термична релаксация (TRT) на косъма, за да се постигне оптимална ефективност. Това означава, че колкото повече енергия се изпраща селективно, толкова по-ефективно е унищожаването на окосмяването в избраната зона. След няколко сеанса космите изчезват и повече не израстват.

В началото споменахме, че с Anthélia® се премахва всякакъв тип окосмяване, включително бели, руси и сиви косми. Технологията за третиране на този тип косми е различна от гореописания метод за отстраняване на меланиновите косми. Апаратът разполага и с два различни автоматични режима на работа, които не позволяват на терапевта да избере неправилен режим.

При светлите фототипове (I до III) моноимпулсният метод е ефективна терапия. Изпраща светлина с оптимална енергия (мощност/време), за да отдаде максимална ефективна температура на косъма при минимален риск за кожата. 

Мултиимпулсната процедура изпраща няколко кратки светлинни импулса, за да даде време на кожата да се охлади, докато в косъма се достигнат споменатите 75°С, за да бъде термично унищожен. Този автоматизиран подход се използва за тъмни фототипове (IV до VI), за да се гарантира, че космите са премахнати завинаги, докато кожата остава защитена.

Anthélia® е уникална и изключителна IPL 2.0 машина за фотоепилация с патент за премахване на сиви, руси и бели косми. Разработка на френската компания Eurofeedback, има доказана висока ефективност, която премахва дори и фини, светли косъмчета. За разлика от други лазерни методи, които не се справят с този тип окосмяване, Anthélia® отваря нови възможности за професионалистите, които ще могат да удовлетворят и най-специалните нужди на клиентите си.

Авангардната технология, стъпила на солидни клинични проучвания от френската лаборатория Dermscan и над 26-те регистрирани патента носят на компанията световна изключителност.